Kehä III:n parannuksen rahoitus keskustelutti valtuutettuja. Esitetettiin että kaupungin pitää edelleen säästää ja toisaalta jotkut olivat valmiit sijoittamaan 50 milj euroa korkoihin valtiolta saatavaan lainaan. Tällä hetkellä maksetaan vanhoja lainoja uusilla. Mitä jos lomautettaisiin joulukuuksi kaikki, joiden palkka on yli 3 000 e/kk?

Vantaan pitäisi saada veroäyrinsä alas. Haa, lisää veroja! Oliskohan tehokkaampaa järkeistää palveluja. Monesti tuntuu että esim. potilaita juoksutetaan paikasta toiseen, kun hoitohenkilökunta voisi siirtyä. Vertailutilastoissa Espoo teki paljon toimintoja edullisemmin kuin Vantaa. Espoo onkin saanut huomautuksia velvoitteiden huonosta hoitamisesta - siinäpä säästö.

Ongelmana on edelleen väliinputoajat jotka eivät ole työssä tai opiskelemassa peruskoulun jälkeen. Näistä osa on maahanmuuttajia. Kun puheenvuorossa esitettiin että jo tarhoissa pitäisi olla enempi suomen kielen opetusta, että maahanmuuttajataustaiset pärjäisivät koulussa, niin kokoomuslainen eläinlääkäri takanani totesi vieruskaverilleen että menisivät takaisin mistä ovat tulleet. Sehän onkin tosi hyvä ratkaisu... Verot alas ja rajat kiinni.

Meidän tulisi myös muistaa että oikeus peruskouluopetukseen on kaikenikäisten oikeus.

Vantaan tulisi myös huolehtia omista työntekijöistään ja palkata maahanmuuttajia. Miten Vantaa hoitaa ikääntyvät ja vajaatyökykyiset työntekijät?

Maksuttomia kokoontumistiloja eri järjestöille vaadittiin. Kouluja tulisi käytää tehokkaasti. Minusta tunutuu että tällä hetkellä lännessä on jääty jälkeen idästä. Myyrmäen seudulla asuu eniten iäkkäämpää porukkaa. Miten vastata heidän tarpeisiinsa. 

Miten saataisiin nuoret innostumaan ammateista kuten vapaa-ajan ohjaaja ja kodinhoitaja. Halutaan että vanhukset asuvat kotona mahdollisimman kauan, mistä heille apua. Tässä haastetta ammattikoulutukselle.

Ja nyt heitä lumppuja reppuun vas risteilyä varten.