Tein yhdistelmämatkan. Ensin tyttäret mukana katsomaan vanhempiani ja sitten siskonpoika mukana Tampereelle, tyttäret junan ja jatkoimme Valkeakoskelle. Onnistuimme väsyksissämme ajamaan E63-tietä hartaasti väärään suuntaan ensin ja missattiin M A:n kielletyt laulut.
Tyttäret ja minä olimme huolisamme, kun näimme miten huonossa kunnossa äitini on. Joutuikin sairaalaan heti perjantaina, kun tuli helle Kokkolaan, ja on edelleen sairaalaassa.
Työväenmusiikki tapahtuma oli minulle sopivaa pieni on kaunista. Ainoana huonona puolena oli aivan surkea Akun tehtaan hoitama äänentoisto. Jos joku huomautteli miksaajille äänenlaadusta, sai vastaukseksi ylimielistä haistattelua. Siskonpoikani oli varsin raivoissaan, kun pienyrittäjänä ei oikeastaan muuta lomaa pidäkään kuin tämän reissun. Live-esitys ei oikein toimi jos ääni kuului parhaiten teltan ulkopuolella ja vielä vessojen vieressä.
Minulle mieluisin yllättäjä oli Töttersönit. Huomasin että heillä on YouTubessa joitain pläjäyksiä.
Yhteiset työväen laulut valaistun uimalan rannassa oli tunnelmallinen. Kaikille jaettiin lauluvihkot ja taskulamput. Punaiset lyhdyt valaisivat laituria ja järvi oli tyyni.
Järjestäjät ovat keksineet hyvän formaatin, kun joka ilta on joku vetonaula ja saavat sillä katetta. Perjantaina oli Jonna Tervomaa ja lauantaina Olavi Uusivirta.
Olimme yötä Apianlahden leirintäalueella kahden hengen huoneessa. Leirintäalue oli siisti ja asiallinen. Ja mikä ihaninta pääsi uimaan ja myös yöuinnille, kun palasi hikisenä majapaikalle.
Suosittelen lämpimästi tapahtumaa kaikille. Koko tapahtuman kattava ranneke maksoi 38 e.